Окупанти виправдовують низький попит на російські паспорти лінню українців

20 Серпня 2022, 13:44

російські ЗМІ, виправдовуючи низькі показники паспортизації на тимчасово окупованих територіях України, заявлять, що українці не приймають масово російське громадянство… через лінощі. Пояснюється це тим, що люди лінуються стояти в чергах за російськими паспортами. 

Про це повідомляється у матеріалі інформ-смітника “Політнавігатор”.

“Не треба думати слідом за українською пропагандою, що ці люди (українці – ред.) не хочуть стати громадянами Росії. Люди часто просто лінуються”, – пишуть “кореспонденти” зазначеного ЗМІ.

Одночасно інші джерела розповідають про нечуваний ажіотаж та величезні черги за російськими аусвайсами. Так, пропагандистське видання “Таврія” повідомляє про 13 тисяч жителів Херсонщини, що подали документи на отримання громадянства країни-агресора.

Наголошуємо, йдеться про 13 тисяч поданих заяв, а не 13 тисяч виданих паспортів. Якщо ж взяти до уваги те, що до 24 лютого населення Херсонщини складало більше мільйона осіб, то навіть за підрахунками росіян, стати їх співвітчизниками бажання виказало 1-2% населення регіону.

Цікаво, що байку про лінощі херсонців росіяни запустили у переддень Міжнародного дня ліні, що відзначається 20 серпня. Мабуть, російські журналісти, шукаючи причини такого низького попиту на паспорти рф, просто заглянули до переліку міжнародних свят.