Колишньому керівнику херсонського відділення “Укрпошти” повідомлено про підозру

06 Серпня 2022, 12:29

Фото: Віктор Фірман, Facebook.

Головним слідчим управління Національної поліції України оголошено підозру в колабораційній діяльності Віктору Фірману – колишньому керівнику Херсонського відділення “Укрпошти”.

Про це повідомляє Офіс Геренал ного прокурора. Текст повідомлення про підозру та повістка опубліковані на сайті відомства.

За даними слідства, колишній очільник “Укрпошти” Віктор Фірман співпрацює з так званою “військово-цивільною адміністрацією” Херсонської області і бере участь у створенні фейкового “Государственного унитарного предприятия “Почта Херсон”.

Підозрюваний закуповує обладнання для цього “підприємства”, передає матеріальні ресурси Херсонської дирекції АТ “Укрпошта”, а також агітує працівників співпрацювати з окупаційною владою.

За висновком правоохоронців, Віктор Фірман обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального порушення “колабораційна діяльність”, яке передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що колаборант Сальдо заявив, що “йде на лікарняний” та передає справи російському ФСБшнику. Також стало відомо про те, що Сальдо наразі перебуває у вкрай тяжкому стані та був відправлений на лікування до Москви.