Дослідницька компанія «Active Group» провела соцопитування на тимчасово підконтрольних рф територіях України

16 Серпня 2022, 10:38

Дослідницькою компанією «Active Group» проведено соціологічне дослідження на тимчасово окупованих територіях України у серпні 2022 року. За результатами опитування, переважна більшість респондентів впевнені, що їх область має бути невід’ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Про це повідомляє “Active Group” на своєму сайті.

Відповідаючи на запитання «Наскільки, на вашу думку, справедливі та виправдані дії російської федерації у південних та східних областях України? (1 – справедливі та виправдані, 10 – категорично незаконні, несправедливі та невиправдані)?» половина опитаних (49,5%) відповіли, що дії категорично незаконні, несправедливі та невиправдані. Чверть респондентів (25,9%) поставили 9 балів з 10 незаконності і несправедливості, 15,6% опитаних поставили 8 балів. Виправдовують дії окупантів 3,1% опитаних, від 2 до 7 балів поставили від 0,2% до 1,5% респондентів.

 

Більшість респондентів, а саме 61,5%, відповіли, що «Моя область має бути невід’ємною частиною України».

Також у респондентів запитали, як  зміниться їх особиста безпека порівняно з часом до 24 лютого 2022 року, якщо росія отримає контроль над їх областю. Переважна більшість опитаних (89,5%) відповіли, що безпека погіршиться, з них 66,8% сказали, що значно погіршиться.

Щодо зміни добробуту, якщо росія отримає контроль над областю, то 72,7% опитаних відповіли, що добробут значно погіршиться.

Відповідаючи на запитання «Якщо російська федерація проводитиме референдум у вашому місті, ви підете на нього (для мешканців частини України, контрольованої рф)?», то 81,8% відповіли, що не підуть і лише 9% сказали, що підуть, не вирішили 9,2% респондентів.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 4-8 серпня 2022 року комбінованим методом з застосуванням всіх можливих засобів зв’язку з дотриманням безпеки відповідаючих – телефонне інтерв’ю (за допомогою мессенджерів: вайбер та телеграм), самозаповнення анкет, “сніжний ком”.

Загалом опитано 600 респондентів.

Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

Деталі опитування на сайті дослідницької компанії: activegroup.com.ua.