До Херсонського державного університету абітурієнти подали вже 320 заяв. Більшість з них від випускників з Херсонщини

05 Серпня 2022, 14:56

На фото: Херсонський державний університет, відкрите джерело з Мережі.

Станом на 4 серпня 2022 року до Херсонського державного університету подано вже 320 заяв на вступ. Більшість із них – від випускніків з Херсонщини.

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський на своїй сторінці у Facebook.

Станом на вечір 4 серпня до Херсонського державного університету абітурієнти подали вже 320 заяв, з них більшість – від випускників з рідної Херсонщини. Дякуємо за довіру до якісної української освіти та патріотичне ставлення до університету!
Найпопулярнішими факультетами є – бізнесу і права, який має найбільшу кількість спеціальностей, та комп’ютерних наук, фізики та математики, який останні роки приваблює тих, хто мріє пов’язати життя з ІТ-сферою. Третє місце розділили педагогічний факультет та факультет психології, історії та соціології.
Цікаве спостереження: на відміну від минулих років зменшилась кількість заяв, які подає абітурієнт, хоча правила прийому дозволяють формувати до 5 заяв на бюджетні місця і до 20 заяв на контракт. Мотиваційний лист все ж таки виконує свою функцію – мотивує вступників зосередитись саме на тих спеціальностях, до яких лежить душа, а не подавати заяви навмання. Бо мотиваційний лист треба додавати до кожної заяви окремо.
Тож чекаємо на вмотивованих, амбітних та незламних абітурієнтів у нашій університетській родині! Все буде ХДУ!”, – йдеться у повідомленні.