ЗСУ знищили близько двохсот російських окупантів за минулу добу на південному напрямку

09 Липня 2022, 11:31

Фото: Оперативне Командування "Південь".

Оперативне Командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі інформує про поточну ситуацію на лінії зіткнення. Обстановка в зоні відповідальності складна, але контрольована силам оборони.

“Противник продовжує ведення бойових дій на зайнятих рубежах оборони.
Нових ударних угруповань не створює, переважно дотримується тактики контрбатарейної боротьби.
Однак, на Херсонщині, в районі Князівки та Ольгіного противник намагався здійснити прорив диверсійно-розвідувальними групами до 10 рашистів. Успіху не мав. Отримавши відсіч, ретирувався.
Протягом дня ракетні та авіаційні удари продовжувалися як вздовж лінії зіткнення, так і по тилових районах.
Парою Ка-52 було атаковано околиці Білої Криниці та з важкої артилерії обстріляно Велику Костромку Херсонської області. Критичних руйнувань та постраждалих немає.
Двічі за день парами наших штурмовиків нанесено удар по скупченню противника в районі Снігурівки.
Загалом за добу, за підсумками нанесення вогневих уражень ворогу нашими підрозділами забезпечено втрату: 194 рашистів та 42 одиниць техніки, серед яких 2 РСЗВ «Град», 2 командно-штабні машини, 4 зенітних гарматно-ракетних комплекси «Панцир-С1», 1 пуско-зарядну установку зенітно-ракетного комплексу «Бук-М2», 6 самохідних гаубиць типу «Акація», 26 одиниць автомобільної техніки, 1 беспілотник-розвідник «Орлан-10» та 3 склади з боєприпасами“, – йдеться у повідомленні відомства.