ЗСУ знищили 6 опорних пунктів та командно-спостережний пункт у Бериславському та Херсонському районах області

26 Липня 2022, 13:35

Фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Триває сто п’ятдесят третя доба героїчного протистояння армії України російському воєнному вторгненню. Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі інформує про нові втрати ворога на південному напрямку.

“Обстановка в операційній зоні південнобузького напрямку залишається складною, але контрольованою силами оборони.
Ворог продовжує ведення бойових дій, тримаючись за укріплені рубежі оборони. Намагається підтягувати резерви живої сили та техніки з кримського напряму.
Протягом дня противником нанесено три удари:
Опівдні, з літаків, з напрямку тимчасово окупованої території випущено 2 ракети Х-59 по Миколаївський області. Одна крилата ракета влучила поблизу Великого Артакового, друга – по околицях Калуги. Без втрат.
Годиною пізніше в районі Новогригорівки вдарила пара Ка-52. Без втрат.
Надвечір парами штурмовиків та ударних Ка-52 атаковано Андріївку. Втрат не допущено.

Натомість нашою авіацією нанесено 7 ударів по місцях дислокації та розгортання підрозділів: 6 опорних пунктів, скупчення озброєння та військової техніки та командно-спостережний пункт в Бериславському та Херсонському районах області.

Узагальнені дані щодо ворожих втрат свідчать, що південні степи України зачищено від 48 рашистів, 4 танків Т-72, ста п’ятдесяти двох міліметрової гармати-гаубиці, самохідної артилерійської установки, 3 одиниць броньованої та 3 – автомобільної техніки. Знищено пункт управління 11-ої окремої десантно-штурмової бригади рашистів та їх склад боєприпасів в районі П`ятихатки.
Остаточні втрати ворога – дорозвідуються”, – йдеться у повідомленні відомства.