ЗСУ завдали чергового удару по Антонівському мосту. Споруда отримала критичні ушкодження

27 Липня 2022, 09:19

На фото: Антонівський міст, відкрите джерело з Мережі.

Вночі 26.07.2022 року ЗСУ завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсоні. Споруда отримала критичні ушкодження.

Про це інформує “Суспільне” з посиланням на повідомлення керівниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталії Гуменюк під час загальнонаціонального телемарафону.

“Ми цінуємо все, що є у нас в країні, навіть якщо зараз територія під окупацією. Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Робота нашої артилерії – делікатна і ювелірна, вона спрямована на деморалізацію ворожого війська”, – зазначила Наталія Гуменюк.

Також керівниця пресцентру підкреслила, що Сили оборони півдня тримають під контролем стратегічно важливі логістичні та транспортні шляхи, які мають критичне значення для військ РФ у можливостях маневрувати, підтягувати сили та боєприпаси.

Після нічного відпрацювання Антонівський міст отримав суттєві ушкодження, про це також повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

Видання “МОСТ”, з посиланням на очевидців також під тверджує факт руйнування споруди.

“Повністю зруйнований один з прольотів Антонівського мосту. Цей міст через Дніпро розташований на околицях Херсона і є одним з ключових об’єктив в ланцюжку постачання російським військам живої сили техніки, боєприпасів та іншого.

Місцеві жителі розповідають, що з боку міста Олешки видно, що повністю зруйнований один з прольотів моста. Зараз транспортні засоби на міст не пускають”, – йдеться у повідомленні видання.

Пропагадистські ЗМІ держави-агресора та місцеві пабліки, підконтрольні окупаційній владі, натомість, намагаються переконати людей, що атака ЗСУ в ніч з 26 на 27 липня була відбита російською ППО.

Водночас очевидці заявляють про критичні ушкодження моста, які зробили його непридатним для пересування по ньому. Є інформація про знищення третього прольоту з боку правого берега.

Херсонська ОВА також повідомляє, що ЗСУ уразили і залізничний міст, що знаходиться неподалік, за селищем Антонівка.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ знищили 6 опорних пунктів та командно-спостережний пункт у Бериславському та Херсонському районах області.