З наступного тижня у Генічеській громаді розпочнуть нарахування бюджетних виплат – Бутрій

15 Липня 2022, 11:28

На фото: Дмитро Бутрій, відкрите джерело з Мережі.

У військовій адміністрації Генічеська працюють над поновленням бюджетних виплат для жителів громади. Нарахуванння розпочнуть вже наступного тижня.

Про це повідомив в. о начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій під час спільної онлайн-пресконференції Медіа-центрів “ІРС-Херсон” та «ІРС- Генічеськ».

Дмитро Бутрій пояснив, що у Генічеській громаді склалась чи не найскладніша ситуація із бюджетними виплатами на Херсонщині. А пов’язане це із самоусуненням керівництва громади, яке втратило електронні ключі і залишило людей на призволяще.

«Відверто кажучи, це не дуже коректний вчинок, тому що була можливість вийти тим людям, які були носіями цих електронних ключів, і було би все нормально. Але з поки що незрозумілих мені причин цього не сталося. Тому ми шукали варіанти, як можна це відновити. Президент почув позицію обласної адміністрації, дав команду і ми створили Генічеську міську військову адміністрацію», – розповів в. о. начальника Херсонської ОВА.

За його словами, наразі вже створений фінансовий відділ, відновлені електронні ключі, тому вже наступного тижня буде можливим проведення платежів.

Раніше повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Генічеської міської військової адміністрації у Херсонській області.