Волонтер з Херсона збирає кошти на авто для гуманітарної допомоги

04 Липня 2022, 13:40

Фото: Олександр Кобець.

Волонтер з Херсона Олександр Кобець організував збір коштів на покупку буса, щоб допомогати людям, які залишилися у тимчасово окупованому Херсоні. У команди волонтерів є легкове авто, але його замало для повноцінної домоги.

Про це повідомляє “Суспільне”.

“Зараз Олександр переїхав до Тернополя. Він є виконавчим директором громадської організації “Асоціація Української Миротворчої Школи”. Нині організація допомагає внутрішньо переміщеним особам.

Олександр разом із своєю командою у Тернополі щодня годують людей комплексними обідами, закуповують продукти та побутову хімію. Далі формують вантаж і відправляють на південь України. Зараз по місту усі речі і продукти перевозяться однією легковою машиною”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Олександр Кобець.

“Я маю особисте авто – Нісан Альмера 2005 року, і якби хтось побачив, як ми його завантажуємо, мене би оштрафували. Не може легкова машина переносити такі навантаження. Тому ми вирішили, що будемо шукати ресурси для придбання буса”, – говорить Олександр.

Причиною оголосити збір на покупку буса став випадок, коли довелось тричі їхати, щоб перевезти усе необхідне. Збір коштів стартував 23 червня. Необхідно зібрати 5500 доларів США. Перший внесок зробив сам Олександр Кобець.

Фото: Олександр Кобець.

“Отже кожен збір треба з чогось починати, тому я посидів, подумав, порахував та вирішив, що готовий вкласти 1000 доларів на авто для гуманітарної програми. До війни ми хотіли купувати якесь житло, це була мрія, але тепер моя головна мрія це перемога України – глобальний контекст, а скажімо в тому контексті, на який я можу впливати, то моєю мрією є можливість мати змогу допомагати людям”, – розповів волонтер.

На сьогоднішній день, як розповів Олександр, зібрано близько 1500 доларів.

Зараз для роботи бус вкрай необхідний, а коли закінчиться війна, – розповідає Олександр, – то бус можна продати і задонатити на щось, що буде тоді актуально, або передати це авто.