В РФ розширюють масштаби військової підготовки для дітей – ГУР

18 Липня 2022, 13:17

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

Стало відомо про розширення програми військової відготовки для дітей в рф, а також відкриття курсів початкової військової підготовки. Випускників курсів схиляють до підписання контракту із Збройними силами рф.

“У бєлгороді та бєлгородській області відкрито 500 кадетських класів та близько 1000 юноармійських класів. Також у російському бєлгороді на базі місцевого відділення ДОСААФ відкрито курси початкової військової підготовки для тих, хто бажає служити в армії, однак не має відповідного досвіду. Випускників курсів схиляють до підписання контракту з ЗС РФ”, – йдеться у повідомленні.
“У свою чергу, наближення зони бойових дій до кордону бєлгородської області змушує місцеву владу переносити низку об’єктів, пов’язаних із війною, в глибину російської території. Зокрема, так званий «пункт прийому біженців», а по суті – насильно переміщених осіб, передислокований із району поблизу селища Нєхотєєвка до СМТ Октябрьский.
Логістика прийому людей залишається без змін: після оформлення «біженці» направляються у приміщення спортивного комплексу «Віраж» (критий картодром). З початку війни через пункт пройшли 6,5 тис. осіб, в тому числі 1,4 тис. дітей”, – додають у відомстві.