В ООН закликають допустити гуманітарну допомогу в Херсон та інші непідконтрольні українському уряду міста

01 Липня 2022, 09:22

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Координаторка ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані повідомила, що працівники ООН та їхні партнери в Україні не можуть повноцінно виконувати свою гуманітарну роботу через брак безпеки та перешкоди.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Зокрема, доступ працівників міжнародних гуманітарних місій обмежений або неможливий до Херсона, Маріуполя та інших територій, що неповністю підконтрольні українському уряду.

30 червня координаторка закликала “рішуче та терміново” забезпечити безпечний та безперешкодний доступ гуманітарних працівників до всіх регіонів України, міст, сіл та селищ, де люди потребують допомоги.

Оснат Лубрані також наголосила на необхідності дозволити цивільним особам залишити територію воєнних дій, якщо люди цього захочуть.

“Попри величезні труднощі, ми разом із нашими партнерами від початку російського вторгнення, від 24 лютого, надали життєво необхідну допомогу майже дев’яти мільйонам жінок, дітей та чоловіків у кожному регіоні України. Це на додаток до неймовірної роботи тисяч і тисяч волонтерів по всій країні, які підтримують власний народ”, – заявила координаторка ООН з гуманітарних питань в Україні.

Раніше повідомлялось, що за чотири місяці війни росія скоїла 413 злочинів проти журналістів в Україні.