Так званому очільнику “департаменту охорони здоров’я Херсонської області” повідомлено про підозру

05 Липня 2022, 12:03

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

В умовах гострої кадрової нестачі в окупантів на Херсонщині, таки з’явився охочий впроваджувати “медичні стандарти” країни-агресора – і одразу отримав підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в травні 2022 року житель міста Херсона вступив у злочинну змову з представниками окупаційних військ рф та добровільно погодився обійняти посаду так званого «начальника Департаменту охорони здоров’я Херсонської області Військово-цивільної адміністрації Херсонської області» у незаконно створеному органі влади. Підозрюваний  впроваджує медичні стандарти відповідно до законодавства країни-агресора у медичних закладах регіону, проводить інвентаризацію їх майна. Також він організовує «реєстрацію» медзакладів у якості юридичних осіб рф, звільняє та призначає їх керівників.
Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ в Херсонській області.
За вчинене підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої”, – йдеться у повідомленні відомства.
Видання “МОСТ” зазначає, що мова йде про Вадима Ільмієва, котрий у Херсоні є маловідомою особою.
“Він керує ГО «Лікарняна каса», яка багато років збирає гроші з херсонських освітян, не надаючи нічого натомість. Минулого року ця організація отримала 587 744,5 гривень з педагогів. Сам Вадим Ільмієв у 2021 році, намагаючись влаштуватися на роботу до Херсонської міськради, у декларації показав, що отримує зарплату як директор цієї ГО у розмірі 50 тис. грн на рік.

На фото: Вадим Ільмієв, соцмережі.

Довгий час він був членом КПУ. У 2009 році як другий секретар Суворовського райкому КПУ брав участь у захопленні робітниками Херсонського механічного заводу”, – йдеться у повідомленні видання.