Противник безуспішно намагався відновити втрачені рубежі у напрямку Іванівки та Потемкіного на Херсонщині

04 Липня 2022, 09:38

Ілюстративне фото: Оперативне Командування "Південь".

Оперативне Командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі інформує про поточну ситуацію на лінії зіткнення. Ситуація у південній операційній зоні динамічна й напружена, але під контролем сил оборони.

“Противник продовжує наносити авіаційні та ракетні удари, вести артилерійські обстріли, але не має успіху і просування на захід, облаштовує відступні позиції.

Намагаючись повернути собі втрачені позиції напередодні, протягом ночі, на Херсонщині, в напрямку Іванівки та Потемкіного, противник застосовував артилерійсько-мінометне озброєння. Успіху не мав.
Вибухи і обстріли лунали у Бериславському та Каховському районах. Окупанти використовують всі можливі види зброї, тому щоразу знищується все більше будинків, соціальної інфраструктури.
За повідомленням жителів області, через щоденні бойові дії виникає багато пожеж у лісах та на полях із пшеницею. Важко провести жнива, адже постійно йдуть бої.
В обласному центрі опір не вщухає. На вулицях з’являється все більше патріотичних написів, зображень прапору України та закликів до перемоги”, – йдеться у повідомленні відомства.