Поблизу Антонівського моста стався потужний вибух. Російські пропагандисти губляться у свідченнях про деталі події

19 Липня 2022, 15:32

На фото: Антонівський міст, скріншот з відео видання "МОСТ", Twitter.

Поблизу Антонівського моста, на лівому березі Дніпра, стався потужний вибух. Російські пропагандисти не можуть дійти згоди щодо остаточної версії події та у власних новинних джерелах суперечать одне одному.

Про це повідомляє видання “МОСТ” з посиланням на свідчення очевидців.

“Фото і відео вже опублікували в мережі. Судячи з них, приліт ракети міг прийтися на блокпост росіян.

Вибух стався неподалік кафе “Наірі”. Чи постраждав цей комплекс, в якому живуть окупанти, поки невідомо”, – йдеться у повідомленні видання.

Натомість новинні ресурси російських пропагандистів губляться у власних свідченнях щодо події та суперечать одне одному.

Так, у виданні “МОСТ” зазначають, що одні пропагандисти пишуть, що російська ППО збила усі ракети, випущені ймовірно ЗСУ по позиціях окупантів, інші – про збиті п’ять ракет з шести. Потім з’явилась інформація, що окупантів обстріляли з РСЗВ HIMARS, але це навряд чи правда, бо самі окупанти неодноразово казали, що ракети, випущені з HIMARS, неможливо збити навіть за допомогою найсучаснішої російської системи ППО С-400.

Скріншоти з російських пропагандистських Telegram-каналів.

“Очевидці інциденту стверджують, що, скоріше за все, обстріл вівся із звичайної артилерії або з тих РСЗО, які ЗСУ має вже давно. Втім, є й версії, що удар завданий рашистами, щоб зробити ще більш проблемним виїзд з окупованого Херсона. Люди зазначають, що швидке прибуття на місце інциденту російських пропагандистів, які зняли відео, – свідчення того, що по мосту били саме рашисти, бо люди, які робили відео, були допущені на місце пригоди й вони, скоріше за все знали, що можуть спокійно знімати, бо більше нічого по мосту поки не прилетить.

Також херсонці пишуть у пабліках, що під час удару, ймовірно, зруйнований блокпост окупантів, а також пошкоджені розташовані неподалік окупантські системи ППО. А це працює на користь версії про удар ЗСУ.

Повідомляється, що зараз міст, пошкоджений під час обстрілу, закритий для проїзду“, – додають у виданні “МОСТ”.