Окупанти чинять тиск на керівництво НПП “Нижньодніпровський” і примушують до співпраці

08 Липня 2022, 11:51

Логотип НПП "Нижньодніпровський", відкрите джерело з Мережі.

Окупаційні війська рф примушують керівництво Національного природного парку “Нижньодніпровсткий” до співпраці, чинять тиск на співробітників та вимагають від людей, які займаються промислом риби, відправляти улов до Росії.

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на повідомлення колишнього співробітника НПП.

“Російські військові почали їздити до тих, хто займається промислом, і вимагати 100 кілограмів риби на тиждень з кожного.

У нас було близько 50 видобувачів від Нової Каховки до Миколаївської області, Дніпробузького лиману. У кожного по чотири-п’ять ланок, в декого по 10. У кожній ланці працює мінімум п’ять-шість людей”, – говорить колишній працівник парку.

Через бойові дії неможливо здійснювати державний контроль на тимчасово окупованих територіях, сказав виконувач обов’язків начальника Державної екологічної інспекції Південного округу Олег Бігдан.

“Неконтрольований вилов риби – браконьєрство. Як наслідок буде скорочення популяції, в тому числі і цінних порід риб, надалі відбудеться значне зменшення рибних ресурсів”, – зазначає Олег Бігдан.

Бойові дії припали на період нересту риби, розказав начальник відділу організації спеціального використання водних біоресурсів державного агентства меліорації та рибного господарства Олексій Черненко.

“В цьому році риба не змогла віднереститися нормальним чином. Наслідки цих бойових дій будемо спостерігати ще протягом наступних декількох років”, – зауважив Черненко.

Збитки, завдані російськими військовими рибному господарству, будуть підраховані після звільнення тимчасово окупованих територій сказав Олексій Черненко”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що у Каховці російські окупанти ввели контрольно-пропускний режим на території КП, шкіл та дитячих садочків.