На південному напрямку ЗСУ знищили 2 склади боєприпасів, 18 окупантів та військову техніку ворога

06 Липня 2022, 10:19

Фото: Оперативне Командування "Південь".

Оперативне Командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі повідомляє про поточну ситуацію на лінії зіткнення. Обстановка в зоні відповідальності Командування має логічну динаміку та розвиток під контролем сил оборони.

“Противник продовжує застосовувати тактику ракетних та авіаційних ударів на фоні загального облаштування рубежів оборони.
Ранком із застосуванням важкої ствольної артилерії вкотре обстріляно Велику Костромку. Пошкоджені сільськогосподарські склади. Людських втрат немає.
Поодинокими та парними ворожими гелікоптерними ударами Ка-52 атаковано переправу через Інгулець на півночі Херсонщини та двічі район визволеної Іванівки. Втрат немає.
Під час повітряного бою над Херсонщиною один з трійки ворожих винищувачів намагався вразити керованими ракетами “повітря-повітря” пару наших штурмовиків. Успіху не мав.
Тим часом наші авіатори гелікоптерами та штурмовиками нанесли 2 авіаційні удари по опорним пунктам ворога в районі Благодатного. Результати дорозвідуються.
Ракетно-артилерійські та інші підрозділи шляхом відпрацювання вогневих завдань забезпечили втрати ворога в кількості 18 рашистів, 2 самохідних артилерійсько-мінометних установок «Нона-С», 1 зенітної установки 23-го калібру, 1 гаубиці «Мста-Б», 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також 2 складів боєприпасів.
Не маючи успіху у спекуляціях на темі всесвітнього голоду в обмін на послаблення світових санкції, рашисти намагаються атакувати портову інфраструктуру – елеватори, сховища та склади – під виглядом знищення скупчення військової техніки, а ворожа пропаганда розганяє зраду про провокації з застосуванням отруйних речовин.
Ворог лютує, бажаючи відновити свої позиції та знайти важелі впливу на світову спільноту, на мирне населення України та на незламних захисників її незалежності”, – йдеться у повідомленні відомства.