На Херсонщині за минулу добу поліція відкрила 10 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських військових в області

30 Липня 2022, 12:13

Обстріли населених пунктів, зруйновані об’єкти інфраструктури, викрадення мирних жителів та захоплення майна – “звичні” справи російських окупантів. Так, протягом минулої доби в Херсонській області співробітниками поліції було відкрито 10 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських військових.

Про це повідомляє Національна поліція України у своєму Telegram-каналі.

“Через обстріли населених пунктів є загиблі та поранені, в Херсоні окупанти викрали місцевого жителя, у чотирьох населених пунктах військові рф захопили склади агропідприємства і привласнили все майно.

Військові рф здійснили артилерійський обстріл смт. Високопілля, смт. Нововоронцовка, смт. Іванівка, с. Ольгине та с. Іванівка Бериславського району. Пошкоджено та зруйновано будинки місцевих жителів.

В Херсоні та трьох селах області озброєні військові рф захопили офіс та склади агропідприємства.Робітникам окупанти повідомили про націоналізацію товаро-матеріальних цінностей, а також про призначення нового керівника”, – йдеться у повідомленні відомства.

Раніше повідомлялось, що за 5 місяців від початку вторгення росія вчинила 428 медійних злочинів в Україні.