Колишньому співробітнику поліції Херсонщини повідомлено про підозру в держзраді

01 Липня 2022, 11:52

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому співробітнику ГУНП в Херсонській області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За даними слідства, 39-річний колишній співробітник поліції перейшов на бік ворога та співпрацює з представниками країни-агресора. Він добровільно розпочав «службу» у незаконно створеному органі – «ГУ поліції в Херсонській області». Підозрюваний особисто, спільно з представниками окупаційної влади та військовими РФ, брав участь в обшуках у співробітників поліції та вилученні наявної у них вогнепальної зброї та боєприпасів.
Досудове розслідування здійснює третій слідчий відділ (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР у м. Мелітополі”, – йдеться у повідомленні відомства.

Видання “МОСТ” зазначає, що мова йде про Івана Дубового, котрий працював у Генічеському районному управлінні поліції, зареєстрований та проживає в Олешках. На момент вчинення злочину, який йому інкримінується, майор Дубовий працював у Херсонському районному управлінні поліції.

Документ з текстом повідомлення про підозру наявний у відкритому доступі на сайті Офісу Генерального прокурора.

Джерело: Офіс Генерального прокурора.

Зраднику тепер загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.