Колаборанту і очільнику так званого “Скадовського відділу народної поліції” повідомлено про підозру в держзраді

08 Липня 2022, 10:29

СБУ виявила чергового колаборанта в Херсонській області. Так, місцевий житель добровільно обійняв посаду керівника псевдоправоохоронного органу у тимчасово окупованій Херсонщині і тепер отримав підозру в державній зраді.

“За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України та захоплення Херсонщини підозрюваний вступив у злочинну змову із загарбниками та наприкінці травня 2022 року добровільно погодився на зайняття посади керівника псевдоправоохоронного органу – «Скадовського відділу народної поліції».
Підозрюваний, виконуючи завдання військових РФ, схиляв своїх колишніх колег до співпраці з ними. Він особисто займався підбором кандидатів та співробітників, здійснював матеріально-технічне забезпечення діяльності незаконно створеного підрозділу, а також надавав вказівки щодо незаконного затримання громадян.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України”, – йдеться у повідомленні відомства.
Видання “МОСТ” повідомляє, що мова йде про Геннадія Старцева, котрий також особисто займався підбором кандидатів в окупаційну поліцію, забезпечував її діяльність і надавав вказівки незаконно “затримувати” людей.

Інфографіка: видання “МОСТ”.

Раніше повідомлялось, що сумнозвісні херсонські колаборанти потрапили під санкції Японії.