Гостра нестача кадрів: окупанти шукають у Херсоні співробітників для так званого “департаменту охорони здоров’я”

01 Липня 2022, 15:10

Російські окупанти намагаються створити свою “владу” в Херсонській області, проте зіткнулись з проблемою – майже повною відсутністю кваліфікованих кадрів, адже більшість спеціалістів виїхали на підконтрольну українському уряду територію, а ті, хто залишились, – відмовляються ставати колаборантами.

Так, у Telegram-каналі так званої Херсонської «військово-цивільної адміністрації» була розміщена об’ява про набір співробітників у так званий «департамент охорони здоров’я».

Про це повідомляє видання “МОСТ”.

“Судячи з об’яви, окупаційний «департамент» створюється з нуля, бо запрошують й лікарів різних спеціальностей, й інших спеціалистів, необхідних для налагодження роботи «департаменту».

Скрін: пропагандистський Telegram-канал російських окупантів.

Але чи вдасться окупантам і колаборантам набрати потрібну кількість спеціалістів потрібної їм кваліфікації – велике питання. Чимало людей, які здатні працювати в органах влади, виїхали з Херсона. А ті, що лишилися, навряд чи погодяться стати колаборантами.

Тому, скоріше за все, як і на окупованих в 2014 році територіях Донецької і Луганскої областей під час створення «Л/ДНР», місцеві органи «влади» сформували з випадкових людей, які погодилися працювати. При цьому окупанти «заплющували очі» на відсутність у людей відповідної кваліфікації та відповідного досвіду роботи”, – йдеться у повідомленні видання.