Авіація ЗСУ продовжує наносити удари по ворогу на Херсонщині

01 Липня 2022, 09:04

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі інформує про поточну ситуацію на лінії зіткнення. В операційній зоні сил оборони півдня України противник продовжує ведення бойових дій з оборонних позицій у тактиці дистанційних вогневих уражень.

“На Херсонщині в межах Білозерської громади нашими авіаторами нанесено парний гелікоптерний удар по скупченню живої сили та військової техніки ворога.
Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами в ході виконання вогневих завдань «вгамовано» 35 рашистів, 2 модернізованих танки Т-72Б3 та ще 4 одиниці іншої броньованої техніки“, – йдеться у повідомленні відомства.
Також у Командуванні додають, що при завершенні екстреної евакуації особового складу з острова Зміїний, рашисти знищували військову техніку, документацію та майно. Імовірно здійснено мінування місцевості, причалу та навколишніх вод біля острова.
“За уточненими даними внаслідок наших ракетно-артилерійських ударів знищено зенітно-ракетний комплекс “Тор”, один з маломірних катерів, причіп, що містив дизель-генератор, радіолокаційну станцію та польовий склад боєприпасів. А самі рашисти при відступі підірвали транспортно-зарядну машину до ЗРК «Тор», реактивну систему залпового вогню “Торнадо-Г” та над морем втратили гелікоптер.
Операція триває, забезпечення контролю над островом потребує ретельної перевірки та виключення провокацій. Сили оборони пильно моніторять ситуацію. Остаточні втрати противника уточнюються”, – зазначає Оператвне командування “Південь”.