ЗСУ здійснили 4 успішних повітряних атаки по ворогу на Херсонщині

19 Червня 2022, 10:01

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Оперативне Командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі інформує про поточну обстановку на лінії зіткнення. Противник продовжує вдаватись до повітряних та ракетних ударів, а також артилерійсько-мінометних обстрілів.

“Обстановка в зоні відповідальності стабільно напружена. Ворог продовжує укріплятися на зайнятих рубежах, звірствувати й мародерствувати в окупованих населених пунктах, скиглити і скаржитись у розмовах з рідними, що не має сил, мотивації і перспектив на цій війні.

Противник дотримується тактики повітряних і ракетних ударів, артилерійсько-мінометних обстрілів.
Гелікоптером ворог намагався атакувати наші позиції на Миколаївщині, отримавши вогонь у відповідь, Мі-24, ухиляючись від ударів, ретирувався.
Двічі ракетами атакований Миколаїв. Серед дня подвійний удар ракетами типу Х-55 нанесено по промисловій інфраструктурі. А вечері – другий удар – 5 «Калібрами» з боку Херсонщини.
Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією в рамках виконання вогневих завдань здійснено 4 повітряних атаки.
Трійкою гелікоптерів – по скупченню ворога в Херсонському районі, штурмовиками – по скупченню живої ворожої сили та техніки в районі Давидова Броду та Снігурівки, а винищувачем – по складу боєприпасів в Білозерській громаді Херсонщини.
Загальні втрати противника наразі підтверджено в кількості 28 рашистів, одного танку Т-62, радіолокаційної станції, паливозаправника та іншої автомобільної техніки.
Остаточні втрати – уточнюються”, – йдеться у повідомленні Командування.