ЗСУ продовжують атакувати російські окупаційні війська на Херсонщині

20 Червня 2022, 11:08

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Оперативне Командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі повідомляє, що на лінії зіткнення обстановка під контролем сил оборони. Ворог тримається оборонних рубежів, але намагається проводити повітряну розвідку, завдавати артилерійських та ракетних ударів по тилу наших позицій та звільнених населених пунктах.

“Скований у просуванні суходолом, противник активізує повітряні удари. В районі Апостолового ворожий винищувач застосував по нашому бомбардувальнику крилату ракету класу «повітря-повітря». Майстерність нашого пілота виявилась в віртуозному ухилянні від атаки.
Також, на Херсонщині ворожий Ка-52 намагався вдарити по наших позиціях, але віддав перевагу маневру і втечі під вогнем гідної відсічі.
На Миколаївщині нашим зенітно-ракетним підрозділом влучно знищено безпілотний розвідник.
Загальні ж втрати ворога за результатами виконання нами вогневих завдань склали 28 рашистів, ста п’ятдесяти двоміліметрову гармату-гаубицю, танк та 2 військові автівки.
В Чорному морі корабельне угруповання ворога поповнило склад. Відтепер там чатує 3 надводних і 3 підводних носії крилатих ракет, чий спільний арсенал складає 36 ракет, а також 3 вдк”, – йдеться у повідомленні Командування.
Американський Інститут вивчення війни, у свою чергу, зазначає, що російські війська змушені концентруватись на укріпленні оборонних позицій вздовж південної осі, особливо на межі Херсонської та Миколдаївської областей, оскільки контратаки ЗСУ на цьому напрямку успішні.
“Війська РФ змушені зміцнювати оборону у відповідь на успішні удари української авіації південніше Давидова Броду. Мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що ЗСУ наближаються до Херсонської області. Хоча Американський Інститут вивчення війни не може самостійно підтвердити нинішні позиції українських сил, але цілком ймовірно, що локальні контратаки Збройних Сил України продовжують відкидати російські війська і найближчим часом можуть загрожувати окупаційним військам в Херсоні”, – зазначають експерти, передає “Суспільне”.