ЗСУ досягли певних успіхів у контратаці в Херсонській області – британська розвідка

08 Червня 2022, 09:54

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Збройні сили України продовжують контратаку на Південнобузькому напрямку і вже досягли певних успіхів на Херсонщині.

Про це у Twitter повідомляє Міноборони Сполученого королівства з посиланням на дані британської розвідки, передає “Суспільне”.

Зазначається, що Росія продовжує намагатися атакувати у Сєвєродонецьку з трьох напрямків, хоча українська оборона тримається. У розвідці зазначили, що малоймовірно, що за останні 24 години якась зі сторін досягла значних успіхів.

“Тоді як Росія зосереджує свій наступ на центральному секторі Донбасу, вона залишається в обороні на своїх флангах”, – йдеться в повідомленні.

У британській розвідці зазначили, що нещодавно українські війська досягли певних успіхів у контратаці на південно-західній Херсонщині, у тому числі відновивши плацдарм на східному березі річки Інгулець.

“Оскільки фронт окупованої зони простягається на понад 500 км, Росія та Україна стикаються з подібними проблемами у підтримці лінії оборони й одночасному звільненні боєздатних бойових підрозділів для наступальних дій”, – зазначили в Міноборони Британії.

Також повідомляється, що в окупованій Херсонській області Росія примусово вводить рубль як платіжний засіб і наймає російських вчителів для впровадження російської програми та мови у школах.

“Росія, швидше за все, стверджуватиме про окупацію Херсона як свідчення покращення управління та рівня життя українського народу”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на Херсонщині окупанти вже збираються платити за отримання російського паспорта, проте охочих немає.