Жителя Херсона судитимуть за співпрацю з окупантами та катування проукраїнських активістів – СБУ

10 Червня 2022, 17:19

Житель Херсона після початку повномасштабного вторгнення рф до України перейшов на бік ворога, здавав російським окупантам і катував проукраїнських активістів.

Про це повідомляє Управління СБУ в Херсонській області на своїй сторінці у Facebook.

“Перед судом постане зрадник, якого затримала контррозвідка СБУ.
За матеріалами контррозвідки Управління СБУ в Херсонській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно жителя Херсонщини, який після початку повномасштабного вторгнення рф до України перейшов на бік ворога.
Слідством зібрано беззаперечні докази та встановлено, що зрадник разом із військовослужбовцями зс країни-агресора брав безпосередню участь у пошуку, затриманні та катуванні проукраїнські налаштованих громадян, учасників бойових дій в одній із територіальних громад Херсонщини.
У результаті проведеної спеціальної операції, його доставлено на підконтрольну територію українській владі, де йому було оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Наразі до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада).
Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком 15 років або довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.
Процесуальне керівництво здійснювалось Херсонською обласною прокуратурою”, – йдеться у повідомленні відомства.