У Кривому Розі близько 500 випускників з Херсонщини вже отримали атестати

22 Червня 2022, 09:53

Ілюстративне фото.

Ми раніше повідомляли, що випускники шкіл з окупованої частини Херсонщини зможуть отримати свої атестати у Кривому Розі, а їх видача стартуватиме 20 червня. Наразі атестати вже отримали майже пів тисячі випускників з Херсонської області.

Про це повідомляє “Суспільне”.

За словами начальниці Херсонського обласного управління освіти Тетяни Юшко, багато переселенців із Херсонської області саме в Кривому Розі.

“На минулому тижні їх було більше 12 тисяч. Першими прийшли ті, хто знаходиться в Кривому Розі. Але є такі, хто приїжджали з інших територій України. Ті, хто були на пункті видачі, у них проблем не було, вони приходили вже з документами”, – говорить Тетяна Юшко.

Мати випускниці Юлії говорить, що виїхали з окупованої Херсонщини на початку червня. Вони приїхали до Кривого Рогу, щоб отримати дитині атестат. Зачекали п’ять-сім хвилин, заповнили додаток до свідоцтва і отримали атестат.

За словами уповноваженої за організацію видачі документів Наталії Жарко, процес видачі документів вже налагоджений.

“Проблем як таких немає. Більше всього проблеми із нотаріально засвідченою довіреністю, оскільки на окупованій території зробити це важко. Вчора десь близько 50 осіб отримали свої документи. Сьогодні, сподіваємося, буде більше, дивлячись по тому, як підходять батьки”, – розповіла Наталія Жарко.

Начальниця Херсонського міського управління освіти Наталія Журженко говорить, що всі документи для отримання випускних свідоцтв було подано школами заздалегідь.

“Остання вичитка дуже ускладнилася, бо через окупацію не мали доступу до єдиної державної бази з питань освіти, куди вносяться ці дані. Але все-таки ми змогли максимально відпрацювати цей момент. Обласне управління освіти отримало ці атестати”, – сказала Журженко.

Документи в Кривому Розі, за словами Наталії Журженко, можуть отримати ті випускники, які не зараховувалися в інші школи на території, підконтрольній Україні і чиї школи досі знаходяться на окупованій території.

“Організована робота таким чином, що за кожним окремим столом сидить особа, яка відповідає за певну громаду Херсонської області”, – повідомила Наталя Журженко.