Суд обрав запобіжний захід командирам російської армії за підрив Північнокримського каналу

03 Червня 2022, 10:12

Фото: відкрите джерело з Мережі.

За підрив Північнокримського каналу на Херсонщині суд надав дозвіл на арешт заступника командувача ЧФ рф і командира бригади.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За участі прокурорів Херсонської обласної прокуратури Саксаганський районний суд м. Кривий Ріг обрав заступнику командувача Чорноморського флоту РФ з матеріально-технічного забезпечення та командиру 11-ї окремої інженерної бригади Південного військового округу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вони підозрюються у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, наприкінці лютого 2022 року після вторгнення на територію України російських військ підозрювані керували підривом Північнокримського каналу на Херсонщині. Генерал-майор заступник командувача ЧФ керував незаконними діями загарбників на цьому цивільному об’єкті, який відноситься до критичної інфраструктури та забезпечує водою населення, а також зрошування полів у регіоні. У свою чергу, полковник командир бригади безпосередньо керував підпорядкованими йому солдатами, які підірвали канал у декількох місцях.
У результаті пошкодження гідроспоруди значної шкоди завдано цивільній інфраструктурі, унеможливлено здійснення зрощування сільгоспземель на території Скадовського, Каховського районів Херсонської області. Крім того, завдана значна шкода довкіллю та спричинено матеріальні збитки державі у великих розмірах”, – йдеться у повідомленні.