Російські окупанти захопили Херсонську обласну наукову бібліотеку імені Олеся Гончара

23 Червня 2022, 10:59

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Російські окупаційні війська продовжують захоплювати адміністративні будівлі в Херсоні. Так, стало відомо про захоплення Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара.

Про це повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський на своїй сторінці у Facebook.

“Орки на Херсонщині, порушуючи всі можливі норми моралі та міжнародного права, продовжують тиск на заклади освіти та культури.

Одним із останніх прикладів є фактично захоплення Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Гончара. Ця бібліотека відома всім херсонцям, тому що завдяки зусиллям та самовідданій роботі керівництва та колективу бібліотеки цей заклад став потужним культурним центром, на базі якого регулярно проводилася робота та заходи у всіляких сферах – від інклюзії до безпечного міського простору.

Після початку війни бібліотека стала одним із наших гуманітарних центрів, у якому тривалий час перебували біженці. Директор нашої бібліотеки, Коротун Надія Іванівна, категорично відмовилася від будь-яких форм співпраці з оккупантами та колабарантами, і її приклад наслідувала більшість представників трудового колективу, після чого виникла загроза її життю та здоров’ю з боку орків. Сьогодні Надія Іванівна перебуває у безпеці, на території, підконтрольній Україні. Дякую Вам за Ваш патріотизм та Вашу мужність! ?❤??” – йдеться у повідомленні.