Ракетно-артилерійські підрозділи та авіація ЗСУ нанесли 4 успішних удари по скупченню сил ворога на півдні

08 Червня 2022, 10:22

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Оперативне Командування “Південь” на своїй сторінці у Facebook інформує про поточну ситуацію на лінії зіткнення. Так, артилерійськими підрозділами та авіацією Збройних Сил України було нанесено 4 успішних удари по скупченню російських окупаційних військ на півдні.

“Наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині, вдовж лінії зіткнення, міцно тримають зайняті позиції в готовності просуватися на схід.
Оскаженілий від незламності нашого народу ворог з окупованих територій нещадно вкриває системами залпового вогню миколаївський напрямок.
Намагаючись залякати і вчергове нанести болюче ураження забороненими касетними боєприпасами невибіркової дії, обстріляно передмістя Миколаєва.
В Бериславському районі Херсонщини важка ситуація через неможливість доставити туди гуманітарні вантажі. Тим часом окупанти розпочали підготовку до відзначення дня росії в області. У самому тимчасово окупованому Херсоні, так звана адміністрація, готова платити за отримання російського паспорта та підтримку референдуму, однак прихильників серед населення майже немає.
Натомість, Херсон регулярно вкривають проукраїнські та антиокупаційні листівки, всюди з’являються державні прапори України.
Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією, внаслідок виконаннях вогневих завдань та нанесеня 4 ударів по скупченню сил противника, попередньо відомо про знищення кількох одиниць броньованої техніки та складу боєприпасів. Остаточні втрати уточнюються“, – йдеться у повідомленні Оперативного Командування.
Раніше повідомлялось, що, за даними британської розвідки, ЗСУ досягли певних успіхів у контратаці в Херсонській області.