Проректора ХДУ Максима Вінника російські військові відпустили з полону

23 Червня 2022, 09:47

На фото: Максим Вінник, відкрите джерело з Мережі.

Проректора Херсонського державного університету Максима Вінника було звільнено з полону, тепер він перебуває на підконтрольній Уряду території. Про це повідомив ректор вишу – Олександр Співаковський на своїй сторінці у Facebook.

“Наш друг, колега, проректор Херсонського державного університету Максим Вінник вже на підконтрольній Уряду території України. Тільки що зателефонував і сповістив, що з ним нарешті все добре і він у безпеці!
Його звільнили з утримання днями. Ті, хто знає, яке воно життя в окупації, розуміють, чому ми відразу не оприлюднили цю інформацію. Бо ніхто не міг гарантувати безпеку Максима у Херсоні.
Зараз я вже можу сказати велике ДЯКУЄМО всім, хто переймався долею нашого друга та колеги. Спасибі освітянській спільноті – викладачам, співробітникам, студентам нашого університету та інших університетів країни та зарубіжжя. Спасибі Міністерству освіти і науки України, міжнародним та державним правозахисним інституціям, правоохоронним органам, громадськості, журналістам… Всім-всім! Кожне ваше слово в ефірі, кожна публікація, пост, згадування у доповідях, у тому числі на міжнародній арені, про зухвале викрадення Максима Вінника у Херсоні – це були ті цвяхи, які ми всі разом вбивали у свідомість росіян. Не можна викрадати людей, це злочин! Тож спасибі «добрим людям», які ухвалили рішення відпустити Максима та дали можливість йому виїхати. Чекаю на можливість обійняти друга та колегу!”