Окупантам вдалось перевести на російську програму навчання лише 2 школи Херсона

10 Червня 2022, 16:59

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Абсолютний провал планів окупаційної “влади” у сфері освіти: із шістдесяти шкіл Херсона директори лише двох погодились на вимоги окупантів перейти на російську програму навчання.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

“Загарбники вимагають від шкіл Херсона перейти на російські навчальні програми. І це відбувається на тлі громадських дискусій у росії про плани стерти самобутність України, скасувати культуру, знищити найактивніших і перевиховати решту. Треба сказати, що, за даними української розвідки, лише двоє з 60 директорів шкіл погодилися на співпрацю“, – заявив Цимбалюк.

Він зазначив, що росія відкрито погрожує анексувати Херсонську та Запорізьку області до осені, і з цією метою окупанти використовують свій традиційний сценарій, пов’язаний, зокрема з інформаційною блокадою, примусовою паспортизацією, запровадженням рубльової зони тощо”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що у Херсоні знайшли мертвим тероборонівця Віталія Лапчука, викраденого російськими окупантами 27 березня.