Народний депутат-колаборант Ковальов ушпиталений після замаху на нього

30 Червня 2022, 10:58

На фото: Олексій Ковальов, російське пропагандистське джерело.

Народний депутат-колаборант Олексій Ковальов, який перебуває на окупованій території Херсонської області, вперше зʼявився на відео після замаху.

Про це повідомляє “Інститут масової інформації”.

Відео із ним 30 червня опублікувало російське пропагандистське видання РИА, повідомляє Бабель.

Замах він назвав “диверсією українських спецслужб”, а також заявив, що у понеділок повернеться до роботи і далі працюватиме на своєму виборчому окрузі — “до завершення моїх повноважень у 2023 році”.

22 червня на окупованій частині Херсонщини, у місті Гола Пристань стався замах на Ковальова – підірвали його машину. Керівник ГУР України Кирило Буданова підтвердив, що щодо Ковальова була здійснена “певна дія”.

Як повідомляв ІМІ, 8 червня власник 4 каналу, народний депутат Олексій Ковальов, який виїхав на окуповану Херсонщину, зізнався, що співпрацює з російськими загарбниками, і підтримав захоплення регіону росією. Цього ж дня Держбюро розслідувань повідомило про порушення кримінального провадження щодо Олексія Ковальова за колабораційну діяльність.

28 квітня фракція “Слуга народу” у Верховній Раді зупинила членство народного депутата Олексія Ковальова та звернулася до генерального прокурора і голови Служби безпеки щодо порушення справи для розслідування обставин його перебування на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Депутата підозрюють у державній зраді.

Також Ковальова виключили зі складу парламентської фракції політичної партії “Слуга народу””, – йдеться у повідомленні.