На Херсонщині ЗСУ продовжує наносити успішні удари по ворогу

14 Червня 2022, 11:19

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Оперативне Командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі інформує про поточну ситуацію за підсумками минулої доби. Так, на лінії зіткнення продовжується ведення бойових дій. Ворог, скований у можливостях маневру на суходолі, має варіант лише відступу на рубежі оборони.

“З повітря противник здійснив 2 гелікоптерні атаки парами Мі-8 по наших позиціях на Миколаївщині та Херсонщині. В районі Снігурівки відбувся повітряний бій. З винищувача Су-35 було випущено рекету “повітря-повітря” по парі наших Мі-8. Гелікоптерам вдалось ухилитися. Противник, економлячи ракети, ретирувався.

Протягом доби продовжувалися спроби повітряної розвідки за допомогою БПЛА. На додачу до збитого ранком над Миколаєвом «Орлана-10», на Херсонщині зенітно-ракетним підрозділом «заземлено» вщент ще один, а зі стрілецької зброї дістали і звичайний квадрокоптер.
В цілому ж під час виконання вогневих завдань, в тому числі і нашими ракетно-артилерійськими підрозділами, противнику завдано втрат у кількості 28 рашистів, та 10 одиниць техніки, серед яких крім повітряних «розвідників», гаубиця «Мста-Б», командно-штабна машина, 5 одиниць броньованої та іншої автомобільної техніки.
Результати 2 авіаційних ударів на Миколаївщині та Херсонщині по скупченню живої сили й ворожої техніки уточнюються”, – йдеться у повідомленні Командування.