На Херсонщині від початку повномасштабної війни російськими окупантами викрадено понад 400 осіб

22 Червня 2022, 09:33

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

З початку повномасштабного війни Росії проти України правоохоронцями Херсонщини було зафіксувано факти викрадення або зникнення 408 людей. Про це повідомила головна спеціалістка з питань інформаційної політики Херсонської обласної прокуратури Анна Чернявська, передає “Суспільне”.

Серед викрадених:

 – п’ятеро міських голів – Каховки, Таврійська, Скадовська, Голої Пристані та Берислава. Голопристанський міський голова Олександр Бабич і досі залишається в полоні.

 – троє сільських голів – Новоолександрівської, Бехтерської та Милівської ОТГ,

 – голова Чорнобаївської селищної ради та його заступник,

 – троє старост – сіл Стара Збурївка, Зміївка та Осокорівка,

 – секретар Новокаховської міської ради,

 – 15 депутатів обласної та місцевих рад,

 – 43 правоохоронця,

 – 20 активістів

 – двоє священнослужителів.

“Наразі слідству відомо про звільнення 259 громадян. Продовжують незаконно утримувати окупанти 149 осіб. Досудове розслідування у цих кримінальних провадженнях триває”, – додають у відомстві.

Проте ці цифри не остаточні, оскільки в місцях ведення активних бойових дій та на окупованій території інформація уточнюється. Робота в цьому напрямку триває. Прокуратурою вживаються всі можливі заходи щодо встановлення місця перебування вказаних осіб та притягнення до відповідальності всіх причетних до скоєння злочинів.

Раніше повідомлялось, що окупанти викрали виборчу документацію з Державного архіву Херсонської області. Слідчі відкрили кримінальне провадження.