Лікарняні та страхові виплати продовжують фінансуватись на Херсонщині

06 Червня 2022, 11:49

Попри тимчасову окупацію, Фонд соцстрахування вирішує технічні обмеження та адаптує процеси до змінних обставин для забезпечення жителів області соціальними виплатами та допомогою.

Про це повідомляє Урядовий портал.

“З початку повномасштабної війни лікарняні та декретні допомоги від ФССУ отримали 5 659 жителів Херсонщини – їм було перераховано майже 22 мільйона гривень виплат.

Також було виплачено 15,7 мільйона гривень щомісячних страхових виплат для потерпілих на виробництві області та їх родин. Крім того, в умовах окупації було проведено перерахунок щомісячних страхових виплат – їх розмір збільшився на 14%, починаючи з березня.

Водночас проведення виплат в регіоні все ще має чисельні технічні складнощі. Для налагодження фінансування функції Херсонського управління тимчасово уповноважено виконувати управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області.

Наразі фахівці Кіровоградського управління виконавчої дирекції Фонду вже працюють над проведенням лікарняних і страхових виплат для мешканців Херсонщини – зокрема, готується фінансування щомісячних страхових виплат для 2 348 потерпілих Херсонської області та їх сімей на загальну суму 7,7 мільйона гривень”, – йдеться у повідмленні.