Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині, ймовірно, відкинув ворога на східний берег річки Інгулець

03 Червня 2022, 09:31

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Контрнаступ Українських військ на Херсонщині, ймовірно, відкинув війська російських окупантів на східний берег річки Інгулець.

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на американський Інститут вивчення війни.

Геолокаційні дані з безпілотника підтверджують, що Збройні Сили України вели контрнаступ поблизу Старосілля – населеного пункту на східному березі річки Інгулець. Це за 12 км на південь від північної території, контрольованої російськими військами.

Американський Інститут вивчення війни в оцінці наступальної кампанії військ РФ за 2 червня не може самостійно підтвердити ці територіальні зміни, але припускає, що українські захисники захопили західний берег Інгульця і можуть обстріляти трасу, якою здійснюється постачання військ РФ.

За оцінкою експертів ISW, російські сили вживають заходів, щоб запобігти подальшому контрнаступу українських військ на західному кордоні Херсонсько-Миколаївської області.

Південне оперативне командування повідомило, що українські сили планують контрнаступ у Миколаївській області та 2 червня вели важкі бої з російськими військами у 66 км на схід від Миколаєва.

Російські сили завдали ракетного удару по залізничному мосту на північний захід від Миколаєва, ймовірно, щоб запобігти перекиданню українських сил і техніки в цьому районі”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що держава-окупант втратила вже понад 1360 танків та близько 30 850 особового складу у війні проти України.