Компанія “Українські в’ялені помідори” втратила все своє майно через війну

07 Червня 2022, 09:57

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Виробництво компанії «Українські в’ялені помідори» знаходиться за декілька кілометрів від Чорнобаївки Херсонської області, де впродовж останніх місяців ведуться активні бойові дії. Цех, продукція, а також усі запаси, оскільки навіть під час війни виробництво ще працювало, на сьогоднішній день втрачено.

Про це розповів власник компанії «Українські в’ялені помідори» Андрій Бігленко на своїй сторінці в Instagram, передає видання “МОСТ”.

«Ми втратили все своє майно, яке здобуло 4 наших покоління. До речі, 100 років тому моя родина також втратила все – підпала під розкуркулювання. Тому треба починати все з початку, і сподіватись, що Херсонщина повернеться».

Андрій Бігленко каже, що хочуть відновити виробництво, але прив’язані до сировини, тих помідорів, які ростуть на півдні, їхньої вартості, які зараз недоступні. Тому шукають варіанти. Цікавляться вартістю помідорів на Західній Україні.

Бігленко додає, що якщо не знайдуть сировину, то будуть розглядати заготівлю у Одеській та Миколаївській областях.

«У нас були грандіозні плани, планували в’ялити не лише помідори. Але все втрачено, немає ніякого капіталу. Є ми і наш досвід», – каже виробник.

Раніше повідомлялось, що херсонські колаборанти визнали, що відновити роботу морського порту їм не вдасться.