Колишній голова Херсонської ОДА Костяк отримав підозру – СБУ

07 Червня 2022, 15:28

На фото: Микола Костяк, відкрите джерело з Мережі.

За матеріалами УСБУ в Херсонській області, повідомлено про підозру за фактом державної зради колишньому високопосадовцю Херсонської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє Управління Служби безпеки України в Херсонській області на своїй сторінці в соцмережі.

“Слідством встановлено, що колишній ексголова Херсонської облдержадміністрації за часів президенства Віктора Януковича з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України добровільно перейшов на сторону загарбників, співпрацює та надає допомогу у підривній діяльності проти України.
З’ясовано, що він на виконання завдань спецслужб та зс рф організував передачу товарно-матеріальних цінностей, зокрема паливно-мастильних та будівельних матеріалів, на потреби військовослужбовців рф для забезпечення ведення бойових дій та формування оборонних позицій на території Херсонської області.
Крім того, останній дозволив на території підконтрольного підприємства розміщення та зберігання ворожої військової техніки та бойових комплектів, які використовуються для обстрілів позицій ЗСУ та мирного населення.
Фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі за матеріалами оперативного супроводу відділу протидії системним загрозам управлінню державою УСБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури”, – йдеться у повідомленні Управління.
Ймовірно, мова йде про Миколу Костяка, котрий виконував обов’язки голови Херсонської облдержадміністрації з 2010 по 2014 роки, був членом “Партії Регіонів” та депутатом Херсонської обласної ради V та VI скликань.