Херсонські колаборанти визнали, що відновити роботу морського порту їм не вдасться

06 Червня 2022, 10:57

Херсонські колаборанти визнали, що їм навряд чи вдасться відновити роботу місцевого морського порту найближчим часом, хоча ще в середині травня щодо цього об’єкту в очільників так званої “Херсонської військово-цивільної адміністрації” були грандіозні плани. Зараз же, згідно із заявами колаборанта Володимира Сальдо, судноплавство в районі Херсона можливе лише за умови окупації військами рф сусідньої Миколаївської області.

“Судноплавство в районі портів Херсонської області буде повністю відновлено після звільнення Миколаївської області та, зокрема, міста Очаків. Зараз Очаків, який поки що знаходиться під контролем ЗСУ, блокує вихід із Дніпро-Бузького лиману. 

Незважаючи на складну ситуацію в регіоні, керівництво області вже зараз думає про поновлення руху суден, адже річкове судноплавство — один із пріоритетних напрямків майбутнього інфраструктурного розвитку Херсонщини!” – повідомив Сальдо ЗМІ країни-агресора.

 

Про неможливість швидкого відновлення роботи Херсонського морського порту “IPC-Херсон” повідомляли раніше.  Відновити роботу Херсонського морського порту в найближчій перспективі росіяни не зможуть. Причиною є те, що підприємство було пограбовано самими військовими країни-агресора, а більша частина персоналу відмовляється співпрацювати з окупаційною владою.

“У перші ж дні, після того, як російські війська окупували Херсон, вони практично знищили всю інфраструктуру порту. Частину обладнання пошкодженно, частину – розкрадено. Приміщення адміністрації також пограбовано. Зараз портом займаються якійсь інші, більш адекватні росіяни. Вони самі в шоці з того, що зробили з об’єктом їх земляки”, – повідомили “IPC-Херсон” працівники порту.