ЗСУ завдали чергового успішного удару по російським окупантам у Чорнобаївці на Херсонщині

16 Травня 2022, 11:29

Ілюстративне фото: Генштаб ЗСУ.

На Херсонщині та Миколаївщині рашисти продовжують укріплюватися на зайнятих рубіжах, активні наступальні дії не ведуть. А тим часом ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ у взаємодії з авіацією протягом доби нанесли понад 100 ударів по позиціях противника.

Завдяки успішним та злагодженим діям захисників України, на Херсонщині феєрично презентовано чергову серію Чорнобаївки із знищенням складу боєприпасів, підтверджено втрату 75 рашистів та майже 20 одиниць техніки, зокрема, 4 буксирувальних та 2 самохідних гаубиці «Мста-С», 4 мінометних комплекси, 2 одиниці броньованої та 4 автомобільної техніки, а ще 2 майстерні технічного обслуговування і 1 БПЛА.
“На Одещині морські ворожі якірні міни, що штормовою погодою було винесено впритул до узбережжя, фахівцями підривної команди Військово-Морських Сил знешкоджено, вилучено і шляхом підриву у безпечному місці – знищено.
Вороже корабельне угруповання в північно-західній частині Чорного моря складається з 2 кораблів-носіїв крилатих ракет та 6 великих десантних кораблів. При цьому противник продовжує підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катеру типу «Серна» біля Зміїного і намагається облаштувати позицій та організувати поставку техніки на острів.
Тож, загроза ракетних ударів та імовірність висадки десанту залишаються актуальними, не нехтуйте заходами безпеки, дотримуйтесь встановлених обмежень щодо заборони відвідування замінованого узбережжя та прибережних вод, будьте пильними і свідомими. ?? Бережіть себе, разом збережемо Україну!”, – йдеться у повідомленні Командування.