ЗСУ провели успішну контратаку на півдні та змусили російських окупантів перейти до оборони

30 Травня 2022, 10:41

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Як зазначає Американський Інститут вивчення війни, 28 травня Збройні Сили України провели успішну обмежену контратаку поблизу кордону Херсонської та Миколаївської областей, чим змусили російських окупантів перейти до оборони.

Про це повідомляє “Суспільне”.

У оцінці російської наступальної кампанії інститут припускає, що контратака ЗСУ, ймовірно, спрямована на те, щоб зірвати плани Росії зі побудови сильних оборонних позицій вздовж всієї Південної осі.

“Хоч контратака, вірогідно, не приведе до відвойовування значної частини окупованої території найближчим часом, вона, скоріш за все, порушить плани російських збройних сил і змусить Росію перекидати підкріплення до Херсонської області, яка в більшості утримується нестандартними підрозділами. Українські контратаки можуть додатково уповільнити зусилля Росії з консолідації адміністративного контролю над окупованим півднем України”, – зазначає пресцентр Інституту вивчення війни.

ISW також повідомляє, що 29 травня у ході українського контрнаступу підтверджених успіхів не було, російські війська утримували оборонні рубежі та проводили обмежені атаки, щоб повернути втрачені позиції.

Раніше повідомлялолсь, що окупаційні війська рф облаштовують танкові позиції на Херсонщині. Підрозділи ЗСУ продовжують наступальні дії.