Жительці Каховського району прокуратура повідомила про підозру в колабораційній діяльності

14 Травня 2022, 12:26

Фото: російський пропагандистський Telegram-канал.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жительці Каховського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За даними слідства, підозрювана під час збройної агресії РФ проти України добровільно зайняла посаду так званого «заступника начальника слідчого відділення Новокаховського відділу поліції» в незаконно створеному окупаційною владою країни-агресора «правоохоронному органі» на території міста Нова Каховка Херсонської області.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Херсонській області.
За вчинене підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна”, – йдеться у повідомленні.
Як повідомляє видання “Кавун.City”, мова йде про Наталю з села Козачого Херсонської області. Про новопризначену співробітницю так званих “правоохоронних органів” російських окупантів писали пропагандистські ЗМІ, проте прізвища колаборантки не називали.
“Цікаво, що для пропагандистського RT, яке заборонили у всьому цивілізованому світі, «дівчинку Наталю» представив такий собі Віктор Яценко”, – зазначає “Кавун.City” і додає скрін з пропагандистського Telegram-каналу.

Джерело: російський пропагандистський Telegram-канал.

Представивши новопризначену “співробітницю”, прізвище колаборантки не назвали, але обличчя її не приховали.

Джерело: російський пропагандистський Telegram-канал.

Наталя, як зазначається, раніше жила у селі Козацьке, працювала в Новій Каховці дитячим психологом. Тепер через колабораційну діяльність жительці Каховського району загрожує позбавлення волі на доволі довгий строк.