З Херсонщини виїхало близько 50% населення – Денісова

16 Травня 2022, 12:37

Фото: платформа "Вгору".

Не бажаючи жити у тимчасовій окупації, херсонці масово покидають свої домівки, щоб дістатись на підконтрольну ЗСУ територію. Починаючи з 24 лютого область залишив кожен другий її житель.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомляє омбудсман Людмила Денісова. 

“В області залишається близько 500 тисяч осіб. До початку війни було близько мільйона жителів”, – йдеться в повідомленні.

Ситуація ускладнюється через те, що російські окупанти пограбували майже всі аптеки. Так, за  повідомленням мера міста Ігоря Колихаєва, у Херсоні медикаменти закінчаться за два тижні, вже немає розчинів для крапельниць, обмаль ліків від серцево-судинних захворювань, не вистачає кисню. Значна потреба в лікарських засобах існує в усіх районах Херсонщини без винятку”, – заявила омбудсман.

Також Денісова зазначила, що росіяни не пропускають волонтерів з гуманітарною допомогою на територію області та грабують гуманітарні вантажі. У якості гуманітарки росіяни роздають продукти 5-річної давнини та ліки, в яких сплив термін придатності. При цьому в обмін на них вимагають паспортні дані, списки пенсіонерів, соціальних працівників та просто людей, які проживають у тій чи іншій громаді.