З 24 лютого Україна втратила 284 частоти для телебачення та радіомовлення

13 Травня 2022, 12:40

Україна з 24 лютого втратила 284 частоти, 164 українські мовники припинили мовлення.

Про це повідомила голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк під час засідання Європейської платформи регуляторних органів (EPRA) в Антверпені.

За її словами, російські пропагандистські ЗМІ запустили мовлення з використанням наших частот, і ці цифри постійно зростають через війну.

Вона нагадала, що Україна внаслідок анексії Криму у 2014 році втратила, а росія безпідставно і незаконно використовує 503 частотні присвоєння. На територіях так званих “ДНР” і “ЛНР” втрачено 175 частотних присвоєнь.

Також Герасимюк повідомила, що Національна рада створила “мапи солідарності і підтримки”, які країни заблокували більшість доступних російських каналів (Russia Today і Sputnik).

Вона закликала європейських медіарегуляторів продовжити процес об’єднання для ще більшого протистояння російській дезінформації

“Кожен ваш лист про протидію рашистській пропаганді, кожна ваша відповідь, що містила слова “заборонено”, “вимкнено”, “скасовано”, “призупинено”, надихала, зміцнювала нашу надію, викликала безмежну вдячність і давала нам безцінне відчуття єдності… Понад 20 регуляторів поінформували нас про свої рішучі кроки. Те, що ми точно зрозуміли в період війни, – тотальній дезінформації і цинічному спотворенню реальності, які є потужною зброєю росії, на жаль, не можна зарадити звичайними військовими засобами… Саме тому я тут – щоби закликати вас про допомогу не тільки для моєї країни, прошу вас продовжити процес об’єднання для ще сильнішого і більш тісного протистояння спільній загрозі і ворогу”, – сказала голова Національної ради.

Як повідомляв ІМІ, 27 лютого президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС заборонить трансляцію на своїй території контрольованих Кремлем Russia Today і Sputnik та їхні філії.

2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.