Втрати від знищення російськими окупантами найбільшої у Європі птахофабрики “Чорнобаївська” становлять близько 800 млн. грн

12 Травня 2022, 12:29

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Внаслідок воєнних дій з боку російської федерації “Чорнобаївська” птахофабрика, що в Херсонській області, залишилась без можливості обслуговувати підприємство – годувати птицю, підвозити працівників до робочих місць, а також реалізовувати готову продукцію. Раніше повідомлялось, що на підприємстві загинули мільйони курчат, і лише невелику частку продукції вдалось роздати співробітникам підприємства та сусіднім фермам. Станом на сьогодні збитки від знищення птахофабрики оцінюють приблизно у 800 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Аграрне інформаційне агентство “Agravery” з посиланням на ГК “Укрлендфармінг”.

“Найбільша в Європі птахофабрика «Чорнобаївська», яка знаходиться в Херсонській області та входить до ГК «Укрлендфармінг», через воєнні дії з боку РФ залишилася без можливості годувати птицю, підвозити працівників до робочих місць та вивозити готову продукцію.

Це призвело до вимирання птиці та загрози екологічної катастрофи. Птахофабрика повністю знеструмлена, а виробництво повністю зупинено. Більше 4 млн. курей дорослого поголів’я і близько 700 тисяч молодняка загинуло без можливості їх утилізувати.

Тільки прямі втрати від знищення окупантами цього виробництва склали близько 800 млн. грн. Загальні фінансові втрати від знищення виробництва яєць курячих внаслідок російської агресії на поточний момент сягають 1,5 млрд. грн“, – йдеться у повідомленні “Agravery”.

Раніше ми повідомляли про плани російських окупантів на Північнокримський канал та що перешкоджає їхньому втіленню.