В Криму шосту добу шукають викрадену громадянську журналістку Ірину Данилович

06 Травня 2022, 11:27

На фото: Ірина Данилович. Відкрите джерело з Мережі.

Раніше повідомлялось, що Ірину Данилович затримали 29 квітня по дорозі з Коктебелю в Феодосію, коли вона їхала з роботи. В будинку журналістки у селі Владиславівка під Феодосією провели обшук, вилучили її телефон та ноутбук. Станом на сьогодні, 5 травня 2022 року, ніякої інформації щодо місця знаходження зниклої немає.

Про це повідомляє INжир media.

“Поки відомо, що 29 квітня о 9-й ранку Ірина Данилович закінчила роботу в реабілітаційному центрі “Малахіт” (Коктебель, Феодосія) і збиралася їхати громадським транспортом додому. Але після того її ніхто не бачив, а телефон не відповідав. Вже за годину, о 10-й ранку, невідомі прийшли з обшуком до будинку, де вона проживає.

Як розповіли її батьки, обшук проходив із грубими порушеннями. Люди, що увійшли, були в цивільному одязі і жоден з них не представився і не показав свого посвідчення. Вони зачитали ухвалу суду про обшук або огляд приміщення та почали його проводити в різних приміщеннях одночасно. Копію ухвали вручити відмовилися. Вилучили всю цифрову техніку (навіть 3 неробочі телефони) та кілька книг, у тому числі Віктора Суворова (Резуна). Копію протоколу про вилучення техніки, а також копію протоколу обшуку чи огляду залишити відмовилися.

Станом на сьогоднішній день, адвокат Айдер Азаматов, з яким у Ірини Данилович укладено угоду, не знає, де вона знаходиться та який має правовий статус”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає журналіст Михайло Батрак, друзі викраденої журналістки приносять подарунки та залишають їх під стінами сімферопольського СІЗО, де, ймовірно, приховують журналістку. Це пов’язано з тим, що в Ірини сьогодні день народження та її близькі висловлюють таким чином занепокоєння щодо її долі.