Усі мобільні оператори відновили зв’язок у Херсоні та області

04 Травня 2022, 11:35

Ілюстраттивне фото: відкрите джерело з Мережі.

Юрій Щиголь, Голова Держспецзв’язку України, під час брифінгу 4 травня заявив, що усі мобільні оператори відновили зв’язок на території Херсонської області та міста Херсона. Також відновлено доступ до мережі Інтернет.

Про це повідомляє “Суспільне”.

“Станом на ранок сьогоднішнього дня всі оператори мобільного зв’язку, використовуючи резервні канали живлення, відновили постачання зв’язку в місті Херсоні та Херсонській області. Кілька годин тому було відновлено постачання фіксованого зв’язку, тому ми можемо говорити, що Херсон – це Україна”, – зазначив Щиголь.

Також він повідомив, що причиною зникнення зв’язку на Херсонщині та частині Запорізької області пошкодження військовими РФ волоконнооптичної мережі, яку перебили під час обстрілу, і відключення від живлення станції комутації в місті Херсон.

“Це чергова спроба нашого ворога знищити нашу національність, залишити наших громадян без правдивої інформації. Досі вони думають, що нас можна одурманити як вони роблять із своїми громадянами”, – сказав Шиголь.

За його словами, фахівці чекали найменшої можливості виїхати до місця обриву кабелю і його відновити понад три дні, і 4 травня їм це врешті вдалося.

“У нас є інформація про перекомутацію волоконнооптичних ліній та станцій зв’язку на кримський канал. Це є грубим порушенням міжнародного законодавства. Ми звернулися до Міжнародного Союзу електрозв’язку щодо застосування санкцій до РФ. Аж до позбавлення їх права членства в МСЕ“, – повідомив голова Держспецзв’язку.

Раніше повідомлялось, що 30 квітня російські окупаційні війська відключили мобільний зв’язок та Інтернет у Херсоні та області. У свою чергу, ремонтну бригаду з Миколаєва було залучено до налагодження зв’язку та мережі Інтернет у Херсоні.