Центр протидії дезінформації зазначає: інформація про обіг рубля в Херсонській області є маніпуляцією

24 Травня 2022, 08:23

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

У своєму дайджесті в Telegram-каналі “Центр протидії дезінформації” повідомив, що інформація, яку розповсюджує країна-окупант щодо введення в обіг російського рубля на Херсонщині, є маніпуляцією.

“Так, російські ЗМІ з посиланням на колаборантів Херсонщини повідомили, що «Херсонська область повністю відмовиться від гривні вже до кінця року, а в даний час у Херсонській області перебувають в обігу рубль та українська гривня», – йдеться у повідомленні Центру.

Окупаційна “влада” не полишає спроб ввести на тимчасово захоплених територіях свою валюту та чинити тиск на місцевих підприємців. Раніше “IPC-Херсон” повідомляли, що підприємці Херсонщини відмовляються співпрацювати з окупантами та зривають введення “рубльової зони”. Крім того, російські окупанти та колаборанти у якості місцевих “адміністраторів” масово використовують фальшиві купюри, які уже відрізняються за якістю від справжніх рублів. Російські окупанти вже намагаються, за допомогою цих фальшивих купюр, скуповувати у населення цінні речі, ювелірні прикраси, побутову техніку.