СБУ виманила колаборанта з Херсонщини на підконтрольну українській владі територію

10 Травня 2022, 14:10

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Служба безпеки України на своїй сторінці в соцмережі повідомляє про успішну спецоперацію, в ході якої її співробітникам вдалось виманити на підконтрольну українській владі територію колаборанта з Херсонської області. Він надавав загарбникам інформацію про функціонування військових і правоохоронних структур, щоб встановити контроль над окупованими територіями.

“Зрадником виявився колишній керівник одного з найбільших комунальних підприємств регіону. Він намагався взяти під контроль прибуткові місцеві компанії та залякував підприємців, змушуючи їх платити «данину» окупантам”, – зазначає відомство.

“У свою чергу, на Миколаївщині спецпризначенці СБУ встановили та затримали коригувальника вогню, який передавав ворогу дані про розташування об’єкта державного концерну «Укроборонпром».

Внаслідок таких дій колаборанта ворожа артилерія пошкодила «Миколаївський бронетанковий завод»”, – йдеться у повідомленні.
Як повідомляє видання “МОСТ”, мова йде про соратника Кирила Стремоусова – Павла Ткаченка.

“Павло Ткаченко – колишній співробітник СБУ.  У 2019 році за активної участі місцевих правоохоронців команду Стремоусова завели на КП «Херсонкомунтранссервіс», директором якого і призначили Ткаченка.

Майже два роки Ткаченко і все оточення Кулешова фінансували свою діяльність, та своїх покровителів з прокуратури та поліції, за рахунок комунального підприємства.

У 2020 році Ткаченко, як і Кулешов, балотувалися до міської ради від карлікової партії Херсонці.

Після початку повномасштабного вторгнення та окупації Херсона Ткаченко залишився у Херсоні і відчував себе впевнено, тоді як інших колишніх СБУшників затримували і відправляли на підвал.

При цьому, у команді Стремоусова Павло Ткаченко грав роль «проукраїнського активіста», тоді як вбитий нещодавно Кулешов грав роль нейтральної людини.

Підозру Павло Ткаченко отримав по статті 111 ККУ «Державна зрада»”, – йдеться у повідомленні видання.