росія може готуватись до провокацій з біологічною зброєю в Херсонській області

03 Травня 2022, 12:53

російські окупанти можуть використати біологічну зброю в прикордонних з рф областях, зокрема і на Херсонщині, що межує з ТОТ АР Крим. Є небезпека, що росіяни спровокують спалах холери, щоб звинуватити у використанні біологічної зброї українську сторону.

Про це повідомляють в Головному управління розвідки МО України.

“Головний державний санітарний лікар росії Анна Попова підписала постанову «Про додаткові заходи щодо профілактики холери». Особлива увага приділяється додатковим заходам з профілактики у прикордонних з Україною регіонах: Брянська, Курська, Бєлгородська, Воронезька, Ростовська обл., Краснодарський край та окупований Крим.

Керівникам територіальних управлінь федеральної служби з питань нагляду у сферах захисту прав споживачів і добробуту людини («Роспотребнадзор») доручено:

– до 15 травня підготувати лабораторії для проведення досліджень на холеру, посилити контроль за торговельними об’єктами, місцями масового скупчення людей, а також поінформувати населення про заходи з профілактики хвороби;

– до 1 червня забезпечити готовність медичних установ до проведення протиепідемічних заходів та підготувати розрахунок необхідних для цього препаратів.

Ймовірно, наприкінці травня – початку червня керівництво рф може вдатись до провокацій у прикордонних з Україною районах. Відповідальність за це традиційно спробують перекласти на Україну, звинувативши у «застосуванні біологічної зброї»”, – йдеться у повідомленні ГУР.